Recept

Många efterfrågar receptet på det bröd vi bjuder på till frukostfikat. Klicka på kategorin Recept till höger, så hittar du även recept på nyponbullarna.
 
Aprikosbröd

7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrö
1 dl linfrö
1,5 tsk bikarbonat
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl mörk sirap
1 liter filmjölk

Hacka aprikoserna grovt. Rör först samman alla torra ingredienser och blanda sist i sirap och filmjölk.
Häll i två smorda avlånga formar. Grädda i 175 grader i 1 1/2 timma längst ner i ugnen. Linda in bröden i varsin bakhandduk när de är färdiggräddade och låt ligga i minst 5 timmar. Brödet blir nästan ännu godare om det får ligga till dagen efter.




Sportbullar

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1/2 dl rapsolja
2 tsk salt
1 msk mörk sirap
1 dl solrosfrö
1 dl linfrö
1 dl sesamfrö
1 dl grovt rågmjöl
1 stor grovt riven morot
12-13 dl vetemjöl

Smält jästen med saltet, häll på vatten, olja och sirap och rör om.
Tillsätt alla de torra ingredienserna, arbeta degen väl.
Låt den ej bli för fast. Låt jästa till dubbel storlek. Rulla ut till 22 bullar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg. Strö på vallmofrö blandat med linfrö och sesamfrö.
Grädda mitt i ugnen i 10-11 minuter i 225 grader.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0