Recept
NYPONBULLAR
50 g jäst
4 dl ljummen nyponsoppa (går också med vatten)
2 msk olja
1 tsk salt
1 tsk socker
ca 12 dl vetemjöl
1 tsk bakbulver
Smula jästen i bunken och slå på nyponsoppan. Se till att jästen löser sig. Blanda i övriga ingredienser. Glöm inte att röra ner bakpulvret i en del med mjöl, så blir det inte klumpar.
Baka ut bullarna direkt (ca 12 - 15 stycken).
Rullas i mjöl.
Jäser 10 minuter på plåt. Därefter in i ugnen, 250 grader, på en av de nedre falsarna i 10 minuter.
CHOKLADMUFFINS MED CHOKLADSMÖRKRÄM
Smet:
100g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Smörkräm:
2 ½ dl florsocker
3 msk mjölk (kan uteslutas)
1 ½ msk kakao
Smält smöret och låt det svalna, vispa ägg och socker pösigt, tillsätt de övriga ingredienserna och blanda i smöret.
Fördela smeten i 12 muffinsformar och grädda dem i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter.
Vispa smöret med elvispen, tillsätt florsocker och fortsätt vispa. Rör i mjölken och kakaon och fortsätt vispa några minuter.
Spritsa krämen på muffinsen när de svalnat.MOROTSKAKA
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 dl olja
3 dl fint rivna morötter
Frosting:
30g smör
1 ¼ dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i de torra ingredienserna. Rör i oljan och de rivna morötterna. Häll smeten i en smord och bröad springform, grädda i 175 grader i ca 40 minuter.
Vispa med elvisp ihop ost och smör. Vispa i florsocker och vaniljsocker. Bred frostningen över den kalla kakan.
Härligt! Då får jag också en chans att smaka det omtalade brödet! Hoppas på att det kommer lite foto härinne så småningom också!!
Tack så jätte mycket!
Bullar var såååååååå goda.
Kram Ika Trelleborg
men nej nej nej,,,, ta bort receptet på de chokladmuffisen och morotskakan! det är dessa två som är skyldiga till + 5 kg... :)
kram, Sofia